Endekslerin yönü yatay

Küresel piyasalar makroekonomik veri akışının yoğun olduğu haftaya sakin başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, yurtdışı piyasalardaki yatay görünümün etkisiyle sıkışık görüntü çizdi. İlk seans 71 puan eksiyle 52.161 puandan geçildi. Benzer tablo dolar ve faizde de etkili oldu.

Küresel piyasalar makroekonomik veri akışının yoğun olduğu haftaya sakin başladı. Asya kaynaklı hafif geri çekilmeler sonrası dar bantta yatay görünüm sergilendi.

Çin'in ekonomiyi soğutmak üzere daha fazla adım atabileceği haberinin yanı sıra Moody's'in İngiltere ve ABD'nin kredi notunu koruyacağına yönelik açıklamaları yeni haftaya başlarken Uzakdoğu borsaların ekside seyretmesine neden oldu.

ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa'da temkinli görünüm izlenirken, yurtiçinde de işlemler sınırlı kaldı. Günün ilk seansında 51.1913 - 52.365 aralığında hareket eden borsada 490.5 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu.

Para piyasasında ise Euro/Dolar 1.37 sent seviyesindeki hareketine devam ediyor. Yurtiçinde dolar/TL 1.53 TL seviyelerinde. Euro ise 2.0980 TL'den alıcı buluyor.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.19 ile cuma seviyelerinde yer alıyor.

Bu hafta içerisinde Uzakdoğu gezisine çıkacak olan ABD Başkanı Obama'nın bölge ülkelerinden özellikle Çin'e yönelik yapması beklenen açıklamaları, Yunanistan'ın durumunun netlik kazanacağı Avrupa Maliye Bakanları toplantısı, Fed ve TCMB'nin faiz toplantıları takip edilecek.

ABD'de bu hafta veri akışı da yoğun. Sanayi üretimi, konut başlangıçları ve üretici fiyatları endeksi başta olmak üzere bir dizi veri takip edilecek. Bu arada ABD'de yaz saati uygulamasına geçilmesi nedeniyle veriler daha önceki açıklama saatinden 1 saat önce yayınlanacak. ABD spot piyasa da TSİ 15:30'da açılacak.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir