Endo, American Medical'ı 2.6 milyar dolara alıyor

ABD'li ilaç şirketi Endo, American Medical şirketinin 312 milyon dolar tutarındaki borcunu da üstlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'li ilaç şirketi Endo Pharmaceuticals, üroloji ve pelvik sağlığı şirketi American Medical'ı 2,6 milyar dolara satın alıyor.

Endo Pharmaceuticals yaptığı açıklamada, American Medical şirketine hisse başına, geçen hafta cuma günü kapanış fiyatının yüzde 34 üzerinde 30 dolar satın alma teklifi sunduğunu bildirdi. Endo, American Medical şirketinin ayrıca 312 milyon dolar tutarındaki borcunu da üstlenecek.

Minnesota eyaletindeki Minnetonka merkezli American Medical şirketi, pelvik sağlığı, üroloji ve jinekoloji sağlığı alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin geliri, geçen yıl 542,3 milyon dolardı.

Pennsylvania eyaletinde Chadds Ford merkezli Endo Pharmaceuticals, geçen yıl Aralık ayında Qualitest Pharmaceuticals şirketini 1,2 milyar dolara ve kasım ayında Penwest Pharmaceuticals şirketini 144 milyon dolara satın almıştı.

Her iki şirketin yönetim kurulları satın alma anlaşmasına onay verirken, anlaşmanın üçüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor. Anlaşmadan sonra Endo Pharmaceuticals 4 bin kadar kişiye istihdam sağlayacak. Endo Pharmaceuticals, bu yıl 50 milyon dolar maliyet tasarrufu bekliyor.

Endo Pharmaceuticals'ın geçen yıl geliri 1,72 milyar dolar olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir