Enerjisa Başkent, 350 milyon TL borçlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Sabancı Holding ve Alman E.On ortaklığı Enerjisa'nın iştiraki Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım AŞ., nitelikli yatırımcılara satılmasıplanlanan 350 milyon lira borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.
SPK'nın haftalık bülteninde yer alan başvurulara göre ayrıca, Aygaz nitelikliyatırımcılara satılması planlanan 150 milyon lira tahvil ihracı, Ak Finansal Kiralamayurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılması planlanan 250 milyon dolar borçlanmaaracı için kurula başvurdu.
Bültende ayrıca, Coca Cola İçecek'in yurtdışında 300 milyon dolar veya muadilitutarda euroya kadar tahvil ihracı için başvurusu, Koç Holding'in yurtdışındayerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılması planlanan 1 milyar dolar veya muadili YP veya TLborçlanma aracı başvuruları da yer aldı.
Mercedes-Benz Finansman Türk de nitelikli yatırımcılara satılması planlanan 300 milyon liratahvil ihracı için SPK'ya başvurdu.
SPK ayrıca, Tat Konserve'nin nitelikli yatırımcılara satılacak 100 milyon liratahvili, Finansbank'ın 1 milyar lira ve Fibabanka'nın 95 milyon lira borçlanma aracıihraçlarının izahnamelerini onayladı.