Engelli kızı için apartmanla yol arasına köprü yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARTVİN - Artvinli Osman Özdemir, oturdukları 5 katlı apartmanda asansör bulunmadığından evden çıkamayan engelli kızı için bina ile yol arasına 7 metrelik köprü yaparak, kızını adeta hayata bağladı.
 
1-237.jpg
 
Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki kızı Melda'yı 8 aylıkken rahatsızlanması üzerine Artvin Devlet Hastanesine götürdüklerini, burada yapılan tetkiklerin ardından Melda'nın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi pediatri bölümüne sevk edildiğini belirtti.
 
[PAGE]
 
Kızına burada epilepsi tanısı konulduğunu ifade eden Özdemir, "Tanıyla tedaviye başladık. Kızım tedavi sürecinde hastalığın etkisiyle zaman zaman bayılıyordu. Daha sonraki yıllarda kızımın tedavisini Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi ve Trabzon SSK Hastanesinde sürdürdük. Tedavi sonucu bayılmaları sona erdi" dedi.
Kızının tedavisi için yıllarca bıkmadan mücadele ettiğini anlatan Özdemir, Melda'nın 8 yaşından itibaren yürüyemediğini ve engelli sandalyesine bağlı yaşamak zorunda kaldığını söyledi.
 
2-227.jpg
Çocuğunun bedensel ve zihinsel engelli olarak hayatını sürdürdüğünü kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:
 
[PAGE]
 
3-202.jpg
"Kızım yürüyemiyor, kendini ifade edemiyor. Onu hayata bağlamak için Borçka ilçesindeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine götürüyoruz. Merkeze daha rahat gidip gelebilmek için devletin engellilere sağladığı imkanlarla otomobil aldık. Beş katlı bir binanın dördüncü katında oturuyoruz, binanın asansörü yok. Çocuğumuzu hastaneye götürebilmek, dışarıda gezdirebilmek için eşimle birlikte yıllarca sırtımızda taşıdık. Zamanla kızım kilo alınca taşımakta zorlanmaya başladık."
 
 
[PAGE]
 
4-158.jpg
Özdemir, bunun üzerine 13 yıl önce, apartmanın dördüncü katında, merdiven boşluğunun yola bakan bölümüne kapı yaptığını anlatarak, "Bina meyilli arazide ve yol seviyesinden aşağıda olduğu için kapı neredeyse yol ile aynı hizaya denk geldi. Kapı ile ana yol arasında kalan mesafeye, yerden 12 metre yükseklikte, 7 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğinde köprü yaptım. Böylece Melda'yı tekerlekli sandalyeyle otomobile kadar taşıyıp,rehabilitasyon merkezinin yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere götürebiliyor, güneşli havalarda sokağa çıkarabiliyoruz. Köprüyle kızım adeta hayata bağlandı" dedi.
 
[PAGE]
 
 
5-111.jpg
Köprü sayesinde festivallere gidebiliyor
Anne Güllü Özdemir ise kızının hastalığına üzüldüğünü ancak yıllar sonra kabullendiğini belirterek, şöyle devam etti:
 
 
[PAGE]
 
"Kızım yürüyemediği için yıllarca evimde, dört duvar arasında kaldım. Onun ihtiyaçlarıyla ilgilendim. Eşimin dördüncü kata yaptığı köprü sayesinde kızımızı sırtımızda taşımaktan kurtulduk, onu rahatlıkla dışarı çıkarabiliyoruz. Bu da bizi bir nebze de olsa mutlu etti artık kızımızı bütün şenliklere, festivallere, konserlere götürebiliyoruz."