Erbakan'dan Gül'e teşekkür

Necmettin Erbakan, göz hapsi cezasının kaldırılmasının ardından affedilmesiyle ilgili olarak bir hatadan dönüldüğünü söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESIR - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından cezası affedilen Necmettin Erbakan'ın Cuma namazı için Altınoluk'taki evinden çıktı. Namazdan sonra basın toplantısı düzenleyen Erbakan Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini affetmesinin ardından bugün saat 12.13'te evinden çıktı. Erbakan 06 RP 125 plakalı lacivert renkli Mercedes marka otomobil ile 4 dakikalık yolculuğun ardından cuma namazını kılacağı, Altınoluk çıkışındaki Ayvalıburun Camii'ne getirildi. Cuma namazından sonra bir açıklama yapan Erbakan üç vazifeyi yerine getirmek istediğini belirterek şu şekilde konuştu;

"Tekrar camimize cemaatimize kardeşlerimize kavuştuk. Önce üç vazifeyi yerine getirmek lazım. Önce Cenabı Allah’a şükürlerimizi sunmalıyız. O lütfetti yapılan bir hata düzeltildi. İkincisi ise dünyanın her yerinde sadece Türkiye’de değil Müslümanlar bu hususta çok dua ettiler. Bu kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Üçüncüsü ise sayın Cumhurbaşkanına teşekkür etmektir. Kendisi büyük olgunluk gösterdi."

"Bir hatadan dönüldü”

"Gazetecilerin eski Cumhurbaşkanı Sezer’in affını kabul etmemiştiniz. Şimdi bunu kabul ettiniz. Neden?” sorusuna "Siz neticeye bakın. Sonuçta bir hatadan dönüldü” diye cevap verdi.

"Bu affın ardından onları siz de onları affettiniz mi?” sorusuna ise "Onlar her zaman bizim kardeşimiz, talebelerimiz ve taraftarımızdır” cevabını verdi ve bu sözleri çevredekilerden büyük alkış aldı.