Erciyes Teknopark'ta Ettosoft eğitimleri devam ediyor

Erciyes Teknopark, Ettosoft eğitimleri ile ticari hayata katma değer eklemeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Erciyes Teknopark'ın yürüttüğü Kayseri'nin ilk, Türkiye'nin ise ikinci yazılım kümesi olan Ettosoft Yazılım Kümesi firmalarına yönelik eğitimler devam ediyor. Üye firmaların, yurtdışı pazarlara açılmaları ve ihracat yapmaları noktasında eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Teknopark, girişimcilerin hayatlarına katma değer katıyor.

Erciyes Teknopark, 2014 yılından bu yana Türkiye'nin saygın eğitim kurumları ve eğitmenleri tarafından Ettosoft Yazılım Kümesi firmalarına eğitim faaliyetlerinde bulunuyor. Faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, " Uygulamalı olarak yapılan ve güncel örnek olayların işlendiği eğitimlerle, firma katılımcılarının ticari hayatlarına katma değer eklemelerini amaçlıyoruz. Ettosoft Yazılım Kümesi firmalarına yönelik olarak 2 tam gün boyunca eğitmen Eser Yoğurtçu tarafından Dijital Pazarlama ve Growth Hacking eğitimleri verildi. Growth Hacking eğitimi ile firmaların ölçeklenebilir büyümelerine katkı sağlamasını, dijital pazarlama eğitimi ile de firmalarımızın daha etkin pazarlama teknikleri kullanarak rekabet avantajı yakalamasını ve global pazarlara açılmasını hedefledik" dedi.

Üye firmaların, yurtdışı pazarlara açılmaları ve ihracat yapmaları noktasında bir dizi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden sonra yurtdışı faaliyetlerine başladığını ifade eden Coşkun, " Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler sonrasında küme üyesi firmalarımız, küme öncesi dönem ile karşılaştırıldığında cirolarında yüzde 52, personel istihdamlarında ise yüzde 34 artış oldu. Toplam ihracatları ise yüzde 30 arttı. Küme firmalarımızın güncel uygulamaları yakalamaları ve bunları ticari hayatlarında da kullabilmeleri adına 2016 yılında da eğitim, danışmalık ve yurtdışı faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir