Erdemir, iştiraklerini birleştirdi

Demir-çelik devinin iştirakleri ERBOR, ERSEM'e devredilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR), şirketin bağlı ortaklıklarından Erdemir Çelbor Çelik Çekme Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ERBOR) ile Erdemir Çelik Servis Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş (ERSEM) birleşme kararı aldı.

ERDEMİR'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin bağlı ortaklığı ERBOR'un, bir diğer bağlı ortaklık olan ERSEM'e devredilerek bu şirketle birleştirilmesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Erdemir Çelbor Çelik Çekme Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, 14 Temmuz 2010 tarih ve 334 sayılı ve Erdemir Çelik Servis Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu 14 Temmuz 2010 tarih ve 22 sayılı kararları ile, gerekli tüm ön çalışmaların yapılmasını takiben, ERBOR'un kalan tüm aktifleri ve pasifleri ile birlikte ERSEM tarafından devralınmak suretiyle birleştirilmesine karar vermişlerdir."

Açıklamada ayrıca, ERBOR Yönetim Kurulunun, 14 Temmuz 2010 tarih ve 333 sayılı kararla, birleşme işlemleri kapsamında, "Gönüllü İşten Ayrılmaya Teşvik" uygulaması yapılmasına karar verdiği de belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir