Erdoğan alışveriş festivalini açtı

Shopping Fest İstanbul’un “Ticaret Merkezi” olmasına katkı sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Shopping Fest” ile İstanbul'un uluslararası bir ticaret ve alışveriş merkezi olma vasfını güçlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan, WOW Otel'deki “İstanbul Shopping Fest” açılışı ve “Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor töreninde yaptığı konuşmada, “Shopping Fest”e başarılar dileyerek, festivalin koordinatörlüğünü yapan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ve Birleşik Markalar Derneğine teşekkür etti.

Erdoğan, yaptıkları çok büyük ölçekli yatırımlar ve tanıtımlarla İstanbul'un uluslararası kongre merkezi, spor karşılaşmaları merkezi, sanat ve kültür merkezi, finans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayarak, “Shopping Fest ile İstanbul'un uluslararası bir ticaret ve alışveriş merkezi olma vasfını da böylece güçlendirmiş olduk” dedi.

İstanbul finans merkezi oluyor

Erdoğan, “Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor” kampanyasının plaket töreninde yaptığı konuşmada, Marmaray, tüp geçit, İstanbul-İzmir otoyolu, hızlı tren, üçüncü köprü gibi büyük projelerinin devam ettiğini kaydederek, bunlar hep 2023'ün vizyonu, 2023'e bakış olduğunu söyledi.

Belli bir program dahilinde yürüttükleri finans merkezi hedefinin aynı şekilde adım adım gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, “Ziraat Bankası'nın genel merkezi İstanbul'a geliyor. Aynı şekilde Halk Bankası Genel Müdürlüğü İstanbul'a geliyor. Vakıfbank Genel Müdürlüğü İstanbul'a geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul'a geliyor. Aynı şekilde BDDK İstanbul'a geliyor. Böylece İstanbulumuzu Türkiye'nin finans merkezi haline getiriyoruz” diye konuştu.

500 milyar dolar ihracat hedefleniyor

Diğer yandan, Erdoğan dün, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM), ilgili bakanlıklarla, kamu kurumlarıyla birlikte hazırladığı 2023'te 500 milyar dolar ihracat stratejisini hep birlikte kamuoyuna açıkladıklarını anımsattı. Şimdi önümüzdeki 12 yılda ihracatı 4 kat daha artırabiliriz ve 500 milyar dolar hedefine ulaşabiliriz. TİM bu vizyona inanıyor, ihracatçı birlikleri, ihracatçılar inanıyor.  Erdoğan sözü edilen hedefin ulaşılabilir olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir