Erdoğan Barlas'ın tuzağına düştü

Bahçeli, Erdoğan'ın bir tv programında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Libya'daki Türklerin tahliyesine ilişkin, ''Bu kadar uluslararası ziyaretlerde bulunan ve Berlusconi gibi aziz dostu bulunan Sayın Başbakanın, İtalya ile anlaşıp nakli gerçekleştirmesi gerekir. Zannediyorum önümüzdeki günlerde buna başlayabilirler''dedi.

Aydın programı kapsamında Buharkent ilçesinin Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nu ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, bir gazetecinin ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı TV programında, 'söylemlerinin MHP'ye kaydığı' yönünde değerlendirmeler yapıldığının belirtilmesi üzerine 'Bunu hakaret kabul ederim' dediğini'' aktarması üzerine şunları söyledi:

''Sayın Başbakan, bir TV programında Mehmet Barlas'ın bir tuzağına düşmüştür. Bu soru, Sayın Başbakanın şuur altında birikmiş olan Türk Milliyetçiliği ve MHP düşmanlığını dışa vurdurmaya vesile olmuştur. Ve böylelikle Sayın Başbakanı birçok yönüyle tanıyan milletimiz Türk'e ve Türk Milliyetçilerine olan düşmanlığından da bir kez tanımış oldular.''

Bahçeli, MHP'nin seçimlerde ''baraj altında kalma ihtimalinin bulunduğu'' iddiasına ilişkin, ''Baraj konusu vesaire gibi polemikler içine MHP'nin girmeye ihtiyacı yoktur. Bu tür değerlendirmeleri yapanlara 12 Hazirana kadar sabırlı olmalarını, millet iradesinin ortaya çıkışıyla gerçek kanaatlerine kavuşmalarını temenni ediyorum'' diye konuştu.

Aziz dostu Berlusconi'yle anlaşırlar

Bahçeli, Libya'daki Türklerin tahliyesine ilişkin soru üzerine, bu konuya çok önem vermek gerektiğini belirterek şöyle dedi:

''Çocuklarının rızkını kazanmak için uzun yıllardır Libya'ya gönderilen işçi kardeşlerimiz, müteahhitlik hizmetleri sunan vatandaşlarımız bulunmaktadır. 25 bin kişinin tahliyesi zordur. İlk gemi gelirken tören yapmak yerine, süratle İtalya, Malta ve Girit ile temasa geçmek suretiyle 25 bin vatandaşı can tehdidinden kurtararak, soğukkanlı şekilde ülkemize nakillerini temin etmek gerekir.''

Bu kadar uluslararası ilişkileri olduğu ifade edilen, bu kadar uluslararası ziyaretlerde bulunan ve Berlusconi gibi aziz dostu bulunan sayın Başbakanın, İtalya ile anlaşıp nakli gerçekleştirmesi gerekir. Zannediyorum önümüzdeki günlerde buna başlayabilirler.''

Bu konularda ilginizi çekebilir