Erdoğan, Brüksel'de AB yetkilileri ile görüşecek

Erdoğan bu haftaki Brüksel ziyaretinde NATO toplantısına katılacak; AB yetkilileriyle Türkiye-AB ilişkileri konusunda görüşmeler yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceği Brüksel ziyaretinde NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katılmasının yanı sıra Avrupa Birliği yetkilileriyle Türkiye-AB ilişkileri ve önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlarla ilgili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan'ın Brüksel ziyaretine dair yapılan yazılı açıklamada, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda "Uluslararası toplumun terörizmle mücadelesinde NATO'nun rolünün güçlendirilmesine ilişkin görüş alış-verişinde bulunulması; ayrıca, transatlantik külfet paylaşımı konusunun ele alınması öngörülmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca NATO Zirvesi öncesinde ise Erdoğan'ın AB yetkilileriyle bir araya geleceği de belirtilerek, "(Erdoğan'ın) Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya gelmeleri; söz konusu görüşmede Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumun ve ileriye dönük atılabilecek adımların ele alınması beklenmektedir" denildi.