Erdoğan: Bu hakareti kabul etmiyoruz

Rize'de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birisi çıkmış diyor ki 'Parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız?' 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerimize bu şekilde yaklaşım bir hakarettir. Bu hakareti biz asla kabul etmiyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Rize ve Artvin'e hizmet verecek havalimanının tüm hazırlıklarının bittiğini, ihalesinin yapıldığını, bugün temelini atacaklarını ve inşasına başlayacaklarını söyledi. Yeşilköy ile Pazar arasında yapılacak havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planladıklarını anlatan Erdoğan, proje bedelinin 1 milyar 350 milyon lira olduğunu aktardı.

Erdoğan, bu projenin, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz doldurularak yapılan Türkiye'deki ikinci havalimanı olacağını belirterek, havalimanının en geç 2021 sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Referandum sürecine de değinen Erdoğan, 18 yaşına seçilme ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Şimdi, devrim niteliğinde bir reform, bir halk oylamasına gidiyoruz... Birisi çıkmış diyor ki 'Parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız?' 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerimize bu şekilde yaklaşım bir hakarettir. Bu hakareti biz asla kabul etmiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında vatandaşların geçen yıla göre daha fazla oy kullandığını da belirterek, "Daha fazla olsun ve sandıklardan evetle, inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum." dedi.