Erdoğan: Devlet memurları kanunu değişmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişmesi gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen "Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneline katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 657 sayılı devlet memurları kanununun değişmesi gerektiğini söyledi.

"Devlet besledi, devlete ihanet ettiler bunlar. Zaten Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi de 657'dir." diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu 657'nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse aynen batıda olduğu gibi, 657'nin memur-işçi ayrımı değil, tamamıyla çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım. Bu olduğu zaman zaten çok daha isabetli adımların atıldığını göreceğiz."

"OHAL'e ihtiyacımız var"

Pazartesi günü MGK toplantısı yapılacağını belirten Erdoğan, "OHAL'i tekrar masaya yatıracağız ve teklifimizi hükümetimize yapacağız. Şu andaki görünümle bizim OHAL'e hala ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Bunu sana biz sağladık"

Erdoğan adalet yürüyüşüne ilişkin olarak, "Yürüyüşü de yaptın rahatça, mitingi de yaptın rahatça. Bunu sana biz sağladık. Bak şu anda OHAL var. OHAL olmasaydı, başka şeyler de olabilirdi. Bak huzur içinde bunu yaptın. Acaba bir teşekkür geldi mi? Gelmez, onların kitabında bu yok." dedi.