Erdoğan: Gözümüzü karartırız

Afrin'de terörün baskın çıkmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gözümüzü karartırız. Afrin çok önemli bir bölge" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e açılacak bir terör koridoruna müsaade edilmeyeceğini belirterek, Fırat Kalkanı operasyonunun bunun için yapıldığını, Afrin konusunda da kararlılıklarının aynı olduğunu söyledi.

Erdoğan, İran genelkurmay başkanı ile görüşmesine değinerek, "Bizim için Suriye'de halihazırda bir Afrin konusu var. Afrin, aslında PYD'nin şu anda Akdeniz'e açılma projesidir. Türkiye olarak, Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e açılacak bir terör koridoruna müsaade etmeyiz. Bedeli ne olursa olsun, gereken müdahaleyi yaparız. Hatırlayın, Fırat Kalkanı harekatı bunun için yapılmıştır. Afrin konusunda da kararlılığımız aynıdır" dedi.

Afrin'in Türkiye sınırı ile İdlib vilayeti arasında kaldığına dikkat çeken Erdoğan, "Bizim için önemli olan şey, oralarda teröre müsaade etmemektir. Afrin'de Türkiye'ye müzahir olan Kürtler var. Bizlerle beraber hareket edebilecek aşiretler var. Oralarda terörün baskın çıkma ihtimali olursa, gözümüzü karartırız. Afrin o bakımdan çok önemli bir bölge" ifadelerini kullandı.

Suriye - Türkiye sınırının doğu kısmı ve Afrin kenti etrafındaki bir bölge PYD/YPG'nin kontrolü altında bulunuyor.

Türkiye geçen yıl PYD/YPG'nin kontrolü altındaki bu iki bölge arasında yer alan yaklaşık 100 kilometre uzunluktaki sınır bölgesinden DEAŞ militanlarını çıkarmak ve bu bölgeye PYD/YPG'nin yerleşmesini engellemek için Fırat Kalkanı sınır ötesi harekatını gerçekleştirerek, bölgeye Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçlerin yerleşmesini sağlamıştı.