Erdoğan: Halde terör estirenlerin işini bitireceğiz

Tanzim satış merkezleriyle fahiş fiyatların önüne geçileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rapor tutacak müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Halde terör estirenlerin işini de en kısa zamanda bitireceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da AK Partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze-meyvedeki fiyat artışlarına tepkisini sürdürdü. Erdoğan, pahalı sebze meyve fiyatlarını ucuzlatmak için açılacak tanzim satış merkezlerinin hizmete alınacağını hatırlattı.

Erdoğan, "Fakat şimdi hükümetimiz el ele verdi. Siz böyle mi yapıyorsunuz, şimdi sizlere tanzim satışlarla illere giriyoruz. Yarından itibaren bütün buralar kuruluyor. Bizler maliyetine bunu vatandaşımıza satacağız" diye konuştu.

Rapor tutmak için hale giren bakanlık müfettişlerinin saldırıya uğradığını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ticaret Bakanlığından müfettişler, hale gitmişler. Halde rapor tutacak olan bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Neden? Çünkü kovana çomak sokulduğu için. Eğer kendini devletten güçlü zannedenler varsa şunu bilsinler ki, devlet nasıl teröristlere Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te mağraların içinde işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz."

"Bir gece ansızın arayabilirim"

Erdoğan ardından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul Sandık Başkanları Buluşması'na katıldı. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada; "Geçenlerde il başkanımızla beraber rastgele arayım dedim. Esenler ilçesinden 7-8 kişiyi aradım. Bir ikisi bocaladı, diğerleri doğru cevap verdiler. Bir gece ansızın sizi de arayabilirim. 280 binin üzerinde sandık görevlimiz var. Türkiye'de istisnasız tüm seçim sandıklarında sandık kurulu üyesi bulundurma hakkına sahip tek parti AK Parti'dir. Sandık görevlilerimiz üyelerimizle irtibat kurarak fire olmamasına dikkat edecek. Mevcut üyelerimiz yakınlarından başlayacak tüm seçmenleri partimize üye olmaya davet etmeliyiz" diye konuştu.

Erdoğan, "CHP geleneğinde sandıkta hile adeta bir tarzı siyasettir. CHP şu anda kimlerle beraber. Kandil terör örgütünün desteklediği HDP, diğer yanda adı iyi olan bir parti. Dördüncüsü Saadet Partisi... 4 tanesi elele vermişler, biz ittifak yaptık, sizde yapıyorsunuz diyorlar ifadelerine de yer verdi. 

Erdoğan: AKM'yi 2 yılda bitireceğizErdoğan: AKM'yi 2 yılda bitireceğiz