Erdoğan: Hükümet bir an önce kurulmalı

7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm siyasi partileri düşünmeye, Türkiye’nin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimin ardından ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse ben deme hakkına sahip değil. Herkes egolarını bir kenara koymalı. Bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemde birikimi ileriye taşımak, yürütülen çalışmalardan verim elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye geçtiğimiz 12 yılda her alanda büyük mesafe katletti. Ülkemizin kazanımlarını korumak mecburiyetindeyiz.  Dün büyüme rakamları açıklandı. Kesintisiz 22 çeyrekte büyüyen Türkiye’nin performansının devamı ve güven ortamının muhafazası şart. 2023 hedefleri herhangi partinin değil Türkiye’nin hedefleridir. Aksamaya, kesintiye izin vermeden devam etmek zorundayız. Anayasal yasal süreç içersinde herkes egolarını kenara koyup ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden bu süreç devam etmelidir.

"Herkes egolarını bir kenara koymalı"

Türkiye'yi hükümetsiz bırakan egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremez. Onun için de anayasal süreç içinde herkes egolarını bir yana koyup bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı. Devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir. 

Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim 78 milyon insanımızın her birine karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla kimse, hangi siyasi olursa olsun, 'ben' deme hakkına sahip değildir, 'biz' demek zorundayız.

"Üzerime düşeni yapacağımı Baykal'la paylaştım"

Dün Sayın Baykal’ı davet ettim kendisi ile görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim hem bu işin süratle kesintisiniz yapmak için ben üzerime düşeni yapacağımı kendisi ile paylaştım. Devam eden yatırımlarımız var. Bunların aksamaması lazım. Bu aksamalar milletime ve ülkeme kaybettirir.

"Partileri sorumluluk almaya davet ediyorum"

Yüzde 86 katılımın olması Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösterir. Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes buna saygı duymalıdır. Siyasi partilerin doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek partinin iktidarda olmasını sağlamayan tablo Türkiye’nin hükümetsiz kalmasını sağlamıyor. Türkiye seçim gününe kadar başka tablo ile karşı karşıya idi. Pazartesi gününden itibaren başka tablo ile karşı karşıya kaldı. Tüm siyasi partileri düşünmeye Türkiye’nin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum. Bu ülkenin istikrarsızlık dönemlerinde ödediği bedelleri iyi bilen biriyim. Bu sürecin geride bırakılması konusunda çabayı gösteriyorum ve buna devam edeceğim.

"Batı medyasının açıklamaları çirkin"

Batı’nın şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını çirkin bulduğumu açıklamak durumdayım. Tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bu bir şeyi gösteriyor. Allah’ıma hamd olsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar o zaman kendimden şüphe etmeliydim