Erdoğan, Kıbrıs Türk halkına hakaret etmedi

Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Ertuğruloğlu, Erdoğan'ın Türkiye karşıtı pankart ve atılan sloganlara karşı tepkisi için az bile söylediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Lefkoşa Bağımsız Milletvekili ve eski KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Lefkoşa'daki bir mitingde açılan Türkiye karşıtı pankart ve atılan sloganlara tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs Türk halkına hakaret etmediğini belirterek, "Başbakan Erdoğan az bile söylemiştir. Bu söylemler halka değil, bu ortamı yaratanlaradır" dedi.

"28 Ocak mitinginin üzücü ve tehlikeli bir gidişat olduğunu" ifade eden Ertuğruloğlu, Türkiye'yi KKTC'de "işgal gücü" olarak göstermek isteyenlerin komplosuna şahit olduklarını, halkın ekonomik nedenlerle hükümete tepki gösterme ihtiyacının belli merkezler tarafından istismar edildiğini kaydetti.

Eylemin kime karşı yapıldığının önemli olduğunu belirten Ertuğruloğlu, mitingin, Kıbrıs Türklerinin İngiliz sömürge idaresine direnişinin sembolü olan 28 Ocak'ta yapıldığını ve Kıbrıs Türk halkının, bazı sendika liderlerinin sinsice hazırladığı oyuna getirildiğini söyledi.

Mitingde Türkiye karşıtı pankart ve Rum bayrağı açılmasının asla kabul edilemeyeceğini, Türkiye'den gelen tepkilerin Kıbrıs Türk halkının bütününe yönelik olmadığını kaydeden Ertuğruloğlu, "Hiçbir ana vatan başbakanının Kıbrıs Türk halkının tümüne yönelik aşağılama, hakaret etme diye bir düşüncesi söz konusu değil, olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

"Derhal istifa etmeliler"

"Mevcut siyasetin tükendiğini, son gelişmelerin ardından KKTC'de Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın görevlerinden "derhal istifa etmesi gerektiğini" öne süren Ertuğruloğlu, "ülkede siyasi rejimin iflas ettiğini, sistemin çöktüğünü, parlamenter sistemden başkanlık rejimine geçilmesi gerektiğini" kaydetti.

Ertuğruloğlu, "Herkesin aklını başına toplayıp tansiyonu düşürme gereği vardır. Biz Kıbrıs Türkleri olarak, bu coğrafyada ana vatansız kimse tarafından kaale alınmayacağımızı, alınmadığımızı, uluslararası alanda bir aktör olarak görülmediğimizi bir kere bilmemiz lazım" dedi.

"Sanki biz zemzem suyuyla yıkandık"

Kıbrıs Türk halkından kendi kendine "Neyi doğru yaptık ki" sorusunu sormasını isteyen Ertuğruloğlu, "Kendimiz zemzem suyuyla yıkanmışız sanki. 'Suç Türkiye'de' politikasından vazgeçelim. Türkiye Başbakanı, Kıbrıs Türk halkına hakaret etmemiştir. Buradaki bu çökmüş yapının, kokuşmuş siyasetin karşısında Sayın Başbakan Erdoğan az bile söylemiştir. Ama bu söylenenler, Kıbrıs Türk halkının geneline değil, bu ortamı yaratanlaradır" dedi.

Bu ortamdan bir an önce kurtulmanın yolları bulunduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

"Yılların yanlışlarının Ankara ile KKTC tarafından artık samimi bir şekilde masaya yatırılması gerekir. Esas sorumluluk, esas yanlış KKTC'dedir, bu yanlışlığın sorumluları hala daha makamlarda oturuyor. Bana göre artık Cumhurbaşkanı'nın da, hükümetin de bir an önce istifa edip burada yepyeni bir devlet yaklaşımına gidilmesi, Kıbrıs Türk halkına gerçeklerin söylenmesi gerekir. Yılların yanlışları bizleri buraya getirmiştir. Buradan çıkış, beğensek de beğenmesek de acı reçetelerle olacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir