Erdoğan: Merkez Bankası faizi düşürmeli

Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası’nın olağanüstü toplanıp faizi düşürmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Köşk için ''Cumhurbaşkanımızın 'bu konuyu aramızda müzakere ederek karara varırız' kanaatini paylaşıyorum'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrısı yaptı. Erdoğan, “Seçim sonrası piyasalar normalleşme sürecine girdi. Borsa yükseliyor, 70 bini aştı. Faizler düşüyor. Merkez Bankası da herhalde bu süreci değerlendirecektir. Nasıl daha önce olağanüstü toplanıp faizleri artırdıysa, şimdi de olağanüstü toplanıp faizi düşürmesi gerekir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi havaalanında, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız kanaatini ben de paylaşıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Erken seçim söz konusu değil"

Erken seçimin sözkonusu olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, 3 dönem kuralına ilişkin ise şu sözleri sarfetti: "Benim kanaatim 3 dönemden yanadır, 3 dönemle siyasi hayat bitmiyor. 3 dönemden sonra bir dönem ara sonra tekrar devam etme şansı herkes için söz konusu".

"Sandıktan çok sayıda mesaj çıktı"

Erdoğan yerel seçimler hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Sandıktan çok sayıda mesaj çıktı. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri, dış politikamıza olan destektir. Türkiye'nin barışçı, diyologdan yana, hakkı ve hukuku savunan dış politikası milletimizden bir kez daha tam not almıştır."

"Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymuyorum"

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı için ise, ''Karara uymak zorundayız ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karara saygı duymuyorum. Bu hukuk değildir onu söyleyeyim'' diye konuştu.

Egemen Bağış'ın ses kaydı iddialarına sert yanıt

Zaman gazetesi muhabirinin, "Geçtiğimiz günlerde AB eski Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştü. Bağış’ın dalga geçmesinden her kesimden tepki geldi. Bağış’ın partiden ihracı söz konusu mu?" sorusu üzerine Başbakan, "Bir defa bakın gazetecisiniz, ama arkadaşımızın açıklamasını bile duymamışsınız. Böyle bir şeyin olmadığını, bunların hepsini zaten kendisi çok açıkça ortaya koydu. Şimdi biz arkadaşımızı bu tür uydurma montaj yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Böyle bir şeyi yapanla zaten bizim yürümemiz mümkün değildir. Ben de Cuma namazı kılmıyorum biliyorsunuz. Biz Cuma namazının nerede nasıl kılınacağını onlardan çok daha iyi biliriz. Bunlar sahtekar ya, bunlar müfteri. Takiyye var yalan var her şey var. söylemeye gerek yok. Bence yer değiştirin, hiç durma oralarda. Utanmıyor musunuz bu iddiaları atmaya diyebilirseniz mutlu olurum" yanıtını verdi.