Erdoğan: Mısır'ın cumhurbaşkanı Mursi'dir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Mısır'ın cumhurbaşkanı darbeci Sisi değil, Mursi'dir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Konsey'in Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat Üyesi Dragan Çoviç ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Konsey Başkanı İvaniç, ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverlik için Bosna Hersekli yetkililere teşekkür ederek, ziyaretini çok anlamlı ve önemli bulduğunu belirtti. Ziyaretin Türkiye ile Bosna Hersek arasında yeni bir sıçramanın tohumlarının atılacağı bir dönem olacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon dolar seviyesinde olduğunu ve bu rakamı yeterli görmediklerini ifade etti.

Askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve turizme yönelik görüşmelerle ziyareti taçlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, "Askeri anlamda Türkiye - Bosna Hersek arasında özellikle NATO sürecine yönelik desteklerimiz sürüyor, sürecektir. Burada en ufak taviz vermemiz mümkün değil. Siyasi alanda Avrupa Birliği sürecine yönelik desteklerimiz de sürüyor, sürecektir" diye konuştu. 

"Mısır'ın cumhurbaşkanı Mursi'dir"

Mısır'da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen ancak daha sonra askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'yi verilen idam cezasına tepki gösteren Erdoğan, "Benim için Mısır'ın cumhurbaşkanı darbeci Sisi değil, Mursi'dir. Avrupa Birliğinde idam yasak. Avrupa Birliğinde idam yasaksa ey Avrupa Birliği üyesi ülkeler, niçin sesinizi çıkartmıyorsunuz, niçin konuşmuyorsunuz? Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor, çok anlamlı" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir