Erdoğan, Mustafa Koç ile neler konuştuklarını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatından 1 gün önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ettiği Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile neler konuştuğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mustafa Koç ile Ali Koç’un kendisini ziyaret ettiğini ve görüşmede Koç Grubu’nun savunma sanayine yönelik yatırımlarının konuşulduğunu söyledi.

Koç'un vefatı hakkında konuşan Erdoğan, 'Kader planından kurtuluş yok, yaşa falan bakmıyor. Olay bu. Bir gün önce iki kardeş bendeydiler, aramızda şakalaştık. Kilo verme olayını konuştuk, 'Ne yaptın, alkolü de azalttın mı?' falan diye latife yaptık. Koç grubunun gerek savunma gerek diğer sanayi adımlarıyla ilgili konuştuk. Altay tankı projesini kendilerine vermiştik biliyorsunuz. Tabii sabah haberi alınca şok oldum. Aile bireyleriyle de görüştüm.' diye konuştu.

Cenazeye katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten Türk sanayisinde özellikle son 12-13 yılda Koç Grubu içerisinde ciddi bir performans sergilediler. Çok önemli bir atak, sıçrama grubun içerisinde vardı. Kendilerine rahmet temennisinden başka bir şeyimiz yok. Pazar günü inşallah defnedilecek. Biz de cenaze merasiminde bulunacağız" dedi.

'1128 imzaya çok ilginç bir cevap'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da bir okula yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu 1128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler, kimlerin yanında olduklarını çok açık ve ortaya koydular. Karnelerini alan öğrencilere yapılan bu adice saldırının arkasında olanlar bunlar. Bunların öğrenciyle, talebeyle, ne denli ilgi ve alakalarının olduğu ortada" şeklinde konuştu.

Zana'yla görüşmeye yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana'nın kendisi ile görüşme talebi olduğu yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunuda arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımızla bu konuyla ilgili değerlendirme ve bu değerlendirme neticesinde kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisi ile görüşebiliriz."