Erdoğan: Okul kitabı basımını provoke etmek istediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu sene birileri provoke etmek istedi, dediler ki 'basmıyoruz'. Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağolsun seferberlik ilan etti ve yine bu yıl, sıralara bu kitapları yetiştirdik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuştu.

Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim-öğretim imkanına kavuşmasını istediklerini belirten Erdoğan, "Büyükşehirdeki imkanların en ücra köylerimize kadar ulaşmasını, 81 milyonun her bir ferdinin aynı fırsatlardan yararlanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda alt yapı konusunda atılan adımların, meyvelerini vermeye başladığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle Türkiye, eğitim-öğretim alanında artık sıçrama yapacak, yeni bir hamle gerçekleştirecek konuma ulaşmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sene birileri provoke etmek istedi, dediler ki 'basmıyoruz'. Bu defa Milli Eğitim Bakanlığımız sağolsun seferberlik ilan etti ve yine bu yıl, sıralara bu kitapları yetiştirdik." şeklinde konuştu. 

"Uluslararası kuşatma altındayız"

"Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler" diyen Erdoğan, "Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu durumu değiştirecek derse, okuldaki aktiviteleri en üst düzeye çıkaracak yenilikleri süratle uygulamaya koymalıyz. Mesleki eğitimle iş hayatını birleştirecek projelere ivme kazandırmalıyız." açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir