Erdoğan, Putin ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda görüştü. Görüşmede Putin'in, bugün derin deniz boru döşeme işlemine başlanan TürkAkım projesine ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Görüşmede, Anapa kentinde inşaatı devam eden TürkAkım boru hattı çalışmaları ziyareti kapsamında Rusya'nın Krasnodar Krayı bölgesinde bulunan Putin'in çalışmalar hakkında Erdoğan'a bilgi verdiği öğrenildi.

Putin, "TürkAkım Projesi'ne ilişkin hükümetler arası anlaşma 7 ay önce imzalandı. Birkaç aylık süre zarfında projede inşaat başladı. Bu, sizin şahsi desteğiniz sayesinde gerçekleşiyor ve bu konuda size teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Önümüzdeki yıl proje kapsamında ilk hattın, 2019'da da ikinci hattın tamamlanmış olacağını kaydeden Putin, "Projeyle ilgili anlaşmamız gereken bazı başka noktalar daha var. Hattın Türkiye'ye giriş noktası ve çevresel konuları gibi. Ancak şu andaki tempomuzla devam edersek, tüm planlarımızı zamanında gerçekleştiririz. Türkiye üzerinden Doğu ve Güneydoğu Avrupa'ya doğalgaz göndermeye hazırız. Ortaklarımızın buna ilgi duyduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ise, "TürkAkım Projesi, enerjinin uluslararası ilişkilerde bir çatışma sebebi değil, barış için birleştirici bir araç olması gerektiğini savunan dış politikamızın ve kazan-kazan anlayışımızın güzel bir sembolüdür." dedi.

Görüşme sırasında Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin dün yaşamını yitiren 82 yaşındaki annesi Şükran Özhaseki'nin cenaze törenine katılmak için geldiği Kayseri'de bulunuyordu.