Erdoğan: "Hesabını sorarız"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'daki temaslarının ardından THY'ye ait özel uçakla saat 21.00'de Ankara'ya geldi. 

Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Açıklamanın satırbaşları şöyle:

"Sevgili Ankaralılar, sevgili hemşerilerim, sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Cumartesi günü Samsun'a çıkış yapmıştık. Çarşamba'da Samsunlu kardeşlerim bizleri karşıladılar. Oradan Ünye'ye geçtik. Ardından Fatsa'ya geçtik. Daha sonra Giresun'da muhteşem bir açılış töreni gerçekleştirdik. 

Sonra da Pakistan'a hareket ettik. Tabi Pakistan'a gidip, Muhammed İkbal'ı ziyaret ettik. İkbal, 'Ben sana yolu sormuyorum, arkadaş soruyorum. Yol arkadaşı yoksa, yol neye yarar' diyor. İşte biz de bu yola böyle çıktık. Sevgili kardeşlerim, biz milletimize aşık olduk, milletimizi sevdik. Hep şunu söyledik, bu yolculukta şu 17 Aralık'ta hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda bilesiniz ki, bunun perde arkası milletedir. Burada bir tercih var. Ne diyor biliyor musunuz; 'Ya millet ya zillet' 

Millet diyenler kazanacak, zillete tabi olanlar yine kaybedecek. Hiç endişeniz olmasın dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Ben size hep şunu söylüyorum, bize Şam'ın, Kahire'nin, Bağdat'ın, Myammar'ın ve 76 milyonun içerisinde gözü yaşlı ninelerin duaları yeter. 

Bu akşam buradan bir şey daha söylüyorum, 'bedduaya lanet, duaya davet' diyorum. Biz bedduayla değil, duayla emrolunduk. İnananlar birbirlerine karşı dua ile emrolunmuşlardır, beddua ile değil. Biz bu yolda, bu güne kadar millete efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için mücadele verdik. İşte şu 11 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Açık ve net söylüyorum, milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını, milletin kasasından kesesinden alan varsa, bunun hesabını biz de sorarız, hukuk da sorar. Bunun hesabını anamuhalefetin başkanı soramaz. Rahşan affıyla dışarıda gezenler de bunun hesabını soramaz.

Onlar tuzaklarını kurmaya devam etsinler, ama halkın tuzağından daha güçlü tuzak yoktur. Sabırlı olacağız, bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Çalışmaya, daha çok kenetlenmeye gayret edeceğiz. 

Benim sizden bir ricam var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Sizi bu anlamlı buluşmada, buraya gösterdiğiniz ilgi ve alakada, şahsım, bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım adına selamlıyorum. 

Unutmayın, 30 Mart, bir milattır. Geleceğimiz hayırlı olsun. Birliğiniz daim olsun. 

Bu konularda ilginizi çekebilir