Erdoğan: Senin uçakların Türkiye'ye nasıl gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesinin ardından, "Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist" sözleriyle tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Reccep Tayip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda ziyareti için iniş izninin iptal etmesine sert tepki gösterdi. Erdoğan, Hollanda hükümetine,  "Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabii burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil. Bunlar bu kadar ürkek, korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunlara yönelik16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız" sözleriyle tepki gösterdi.

'Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist'

Erdoğan,  Bağcılar'daki toplu açılış töreninde konuyla ilgili şöyle konuştu:  "Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız."

"İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz."

Hollanda, Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal ettiHollanda, Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etti

 

Bu konularda ilginizi çekebilir