Erdoğan: Sınırsız üniversite affı yok

Başbakan Erdoğan, "Hazırlığımızı yapıyoruz, 6-7 yıl içinde üniversiteyi bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Üniversitede sınırsız af tanımıyacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af diye bir şey yok. Sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda, bazı eserlerin toplu açılışı için düzenlenen törende, halka hitap etti.

Önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimlere sadece 3,5 ay kaldığını belirten Erdoğan, her seçim öncesinde olduğu gibi Türkiye'de uygulanmak istenen oyunların yeniden devreye girmeye başladığına işaret ettti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her seçim öncesinde Türkiye'de uygulanmak istenen kirli senaryolar, bugünlerde yeniden devreye girmeye başladı. Her seçim öncesinde oluşturulmak istenen kaos ve kargaşa ortamı bugünlerde yeniden sahne alma niyetini belli etti. Her seçim öncesinde milletin, milli iradenin özgür iradenin üzerine ipotek koyma girişimi bugünlerde yeniden harekete geçti. 11 yılda 3 genel seçime, 2 mahalli seçime, 2 halk oylamasına girdik. Her birinin öncesinde işte bu bayat senaryolar, bu çirkin oyunlar uygulanmak istendi. Allah'a hamdolsun milletim 7 seçimde de bunlara prim vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Millet artık iradesine çok güçlü şekilde sahip çıkıyor, inşallah bundan sonra da güçlü şekilde sahip çıkacak. Eğer onların bir tuzağı varsa milletin de bir tuzağı var. Eğer onların bir hesabı varsa hiç merak etmesinler Allah'ın da bir hesabı var."

Hükümete bugüne kadar hiç kimse diz çöktüremedi

Bütün kirli ittifakların, milletin hesabı karşısında bugüne kadar darmadağın olduğunu, bundan sonra da darmadağın olacağını belirten Erdoğan, "Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, kanunsuzluk, çirkin oyunlar, tehditler bugüne kadar sandıktan döndü. 30 Mart'ta bir kez daha inşallah sandıktan dönecek. Milletin Meclisi'ne, o Meclis'in içinden çıkmış Hükümete bugüne kadar hiç kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da hiç kimse diz çöktüremeyecek. Bu ülkede sermayenin değil, manşetlerin değil, çetelerin değil artık sadece milletin dediği olacak. Milletin arzusu olacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir