Erdoğan: Siyasi hayatımın en seviyesiz saldırıları

AK Parti Kars 6. Olağan il Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun belge iddiaları nedeniyle, "Siyasi hayatımın en seviyesiz saldırılarına Kılıçdaroğlu döneminde maruz kaldım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Kars'ta açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Birileri Amerika'ya gider, birileri Batı'nın değişik ülkelerine gider ama bu ülkenin asıl sahipleri burada kalır. Bak biz buradayız onlar nerede?

Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor, kimisi George'un kölesi oluyor. Kimisi sahte kurulan mahkemelerde güya benim ülkemi yargılıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Sanal mahkemelerde FETÖ denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez. 

"Birileri bu zatı (Kılıçdaroğlu) fena halde tongaya düşürmüş"

- İki haftadır süren tatsız bir tartışma var. Cevap versek kendimize yakıştıramıyoruz. Cevap vermezsek 'acaba' deniliyor. Birkaç hususa açıklık getirmek istiyorum. Bir müddet önce ana muhalefetin başındaki zat bir iddia ortaya attı. Laflar çok büyük ama özüne baktığınızda ortada bir komedi var.

- Bu zat birtakım kağıtlar sallayarak bilmem ne adasına şu kişi bu kadar bu kişi bu kadar yatırdı diye güya iddialarını belgelendirdi. Ama belge dediği bu iddiaları da kimseye vermedi. Ben de geçmişte kendisinin birçok yalanını ifade ettim. Ardından sorduğu soruya cevabımı bir kez daha tekrarladım. Zerre kadar senin aklın olsa o isim özel kalem müdürü mü diye sorar. Kılavuzu karga olanın... Bunlar işte maalesef böyle bir yanlışın peşinde gidiyor. Belge dediği kağıtları gördükten sonra anladık ki birileri bu zatı fena halde tongaya düşürmüş.

- CHP'de bitmeyecek olan adamın ayağını kaydırma oyununa Kemal'in kendisini kurban edecekler. Orası artık bizi çok da ilgilendirmiyor. Bu zatın belgelerini görünce anladık ki bir şirket alışverişi için harcanan paraların dekontlarını 'Yurt dışına para gönderiyorlar' diye vermişler. Yani ortada yurt dışına gönderilen bir para yok. Halkbankası ile Albaraka arasındaki bir alışverişlerin belgeleri var. Bu elindeki belgeler de sahte.

Hani nerede yurt dışına gönderilen paralar. Herkesin olur olmaz konuştuğunu görüyoruz. Ana muhalefetin başıysan ağzından çıkana dikkat edeceksin. Bu kadar net bir iddia karşısında şerefi olan ne yapar. Elinde belge varsa milletin önüne koy ben gereğini yaparım. Yoksa sen siyasetten çekil. CHP'nin başından da çekil de karşımızda doğru dürüst bir muhalefet bulalım. 

Siyasi hayatımın en seviyesiz saldırılarına Kılıçdaroğlu döneminde maruz kaldım.

Ben bu zata haddini bildirirdim onda bir sıkıntı yok da sürekli bu zatı dinlemek zorunda kalan milletime Allah sana sabır versin. Bu zatı rezil kepaze ediyorlar. Bir oyun var. Onca yalanı yüzüne vurmamıza rağmen halen yerinde duruyor.

"Sen kimsin ki sana ispatlayacağız"

- Şimdi de Suriyelilere harcanan paralara kafayı taktı. Senin mültecilerle ilgili derdin var mı? Bütün bu adımları kararlılıkla atıyoruz. Biz 30 milyar doları aşkın bir rakamı Türkiye olarak harcadığımızı söylüyoruz. Sen kimsin ki bunu sana ispatlayacağız. Tüm STK'larımızla, tüm milletimizle bu insanlarımızın her şeyini 7 yıldır biz hallediyoruz.