Erdoğan: Teklifi Meclis'e yarın sunacağız

Dün 7 saat çalışma yaptıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, "Son gelinen noktayı gördük ve arkadaşlarımız bugün de yine çalışmalarını sürdürecekler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliğine ilişkin teklifle ilgili "Temenni ediyorum ki yarın inşallah bunu Meclis Başkanlığına takdim ederler" dedi.

AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Yerel Yönetim Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan, Türk milletinin 1982 Anayasası'nın değişmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Erdoğan, "Bu bizim keyfi olarak aldığımız bir karar değil, milletimizin emri doğrultusunda biz bu kararı aldık. Diyor ki, '82 Anayasası değişmelidir'. Bunda Türkiye hemen hemen yüzde 100 hem fikir mi, hem fikir" dedi.

Burada farklılıklar olabileceğini ifade eden Erdoğan, tüm arkadaşlarını seferber ettiğini, partilerin, sivil toplum örgütlerinin, yerli, yabancı medya kuruluşlarının dolaşıldığını anlattı.

Erdoğan, bugün de bağımsız milletvekilleriyle görüşmeler yapılacağını belirterek, "Yani bugün bu görüşmeler sebebiyle bir gün daha bunu erteleyelim istedik. Çünkü ay sonuna kadar bitirme ve Meclis'e verme kararımız var biliyorsunuz. Bundan dolayı arkadaşlarımız çalışmayı da yoğun bir şekilde sürdürüyorlar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dün 7 saat bir çalışma yaptıklarını, yapılan ziyaretlerin sonuçlarını aralarında tekrar değerlendirdiklerini kaydederek, "Değerlendirmeler neticesinde son gelinen noktayı gördük ve arkadaşlarımız bugün de yine çalışmalarını sürdürecekler. Temenni ediyorum ki yarın inşallah bunu Meclis Başkanlığına takdim ederler. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyaç duyduğunu biliyorum. Beklentilerin, arzuların bu yönde olduğunu gördüğümüz için bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Arınç: Bazı rötuşlar var

Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, pakette bazı rötuşlar olabileceğini söyledi. Arınç, "Çok fazla değişiklik yok, ancak 1-2 maddede, bir iki haklı eleştiri ve öneri değerlendirilecek. Bu da zaten tabiidir. Çünkü biz ziyaretlerimizi yaparken, ziyaret ettiğimiz kişilere 'Taslağımız budur, bunu zenginleştirecek olan sizlersiniz, sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz bizim için çok önemlidir. Biz uzlaşma ve diyaloğa açığız' demiştik. Şimdi onları değerlendirmekten daha tabii bir şey olamaz" değerlendirmesini yaptı.

Bozdağ: Sendikalarla ilgili kısıtlayıcı hükümler çıkabilir

Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, sendikalarla ilgili kısıtlayıcı hükümlerin çıkarılması suretiyle Anayasa değişikliğine ilavelerin olabileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir