Erdoğan: Terör örgütleri çıkarsa bize de yapacak iş kalmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun Münbiç'e girmesine ilişkin, "Bu topraklar Suriye'ye ait. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Terör örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz" değerlendirmesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Suriye askerlerinin Münbiç'e girmesine ilişkin, "Suriye'nin psikolojik bir eylem içinde olduğunu biliyoruz, ancak kesinleşmiş bir şey yok. Hedefimiz burada YPG'nin gerekli dersi almasıdır. Bu konuda kararlılığımız tamdır. Yarın sabah heyetim Moskova'ya gidecek ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Sayın Putin ile hem telefon hem de bir Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bizim bunları çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Suriye'nin eylemlerinin Türkiye'nin olası Münbiç operasyonuna etkisinin sorulması üzerine, "Bu topraklar Suriye'ye ait. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Hedefimiz, oradaki terör örgütlerinin çıkmasıdır. Örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisiyle görüşme talebine ilişkin ise Erdoğan, "Benim kapım herkese açık. Bay Kemal'den izin alabilirse kahvemizi ikram ederiz" diye konuştu.