Erdoğan: Teşkilatta yenilik şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında kapsamlı bir yenilenmeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş Rize İl Divanı Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında parti teşkilatlarının yenilenmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır." diyen Erdoğan şunları kaydetti:

"Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz. Biri 'ben belediye başkanıyım' diye havasından geçilmiyorsa yandık. 'Ben bakanım' diye havasından geçilmiyorsa yandık. Mütevazi ol mütevazi. Tevazu ehli olacağız." 

"Kuruluşta emeği geçenlere vefa borcumuz var"

Partinin kurucu isimleri ile mevcut kadrolarının irtibat halinde olması gerektiğini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerime vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum. Bu kardeşlerimizle şu andaki kadrolarımızın irtibatı devam etmelidir. Onlarla beraber yolculuğa devam etmeliyiz."

"Ayder'i rezil ettik"

Konuşmasında bölgenin doğal güzelliklerinin tahrip edilmesini de eleştiren Erdoğan, "Ayder yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz kirlettik, rezil ettik. Aynı şekilde Uzungöl'ü de." ifadelerini kullandı.

Bölgenin kentsel dönüşümle eski güzelliğine kavuşturulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu.