Erdoğan: Varlık Fonu'nda hedeflenen olmadı

Varlık Fonu Başkanı Bostan'ın görevden alınması ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık Fonu'nda hedeflenen sürecin olmadığını, fonun yeniden organize edilmesinin şart olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı, bizim fonu yeniden organize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız" dedi.

Kazakistan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan'ın görevden alınması ile ilgili olarak "Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Bu olmayınca sayın Başbakan, Varlık Fonu ona bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunları istişaresini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu'nu bizim yeniden organize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Zafer Çağlayan açıklaması

Erdoğan, ABD'de Zafer Çağlayan hakkında dava açılmasını, Türkiye'ye yönelik bir adım olarak değerlendirdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı konu ile ilgili olarak "Bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı açık söylüyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. ABD bir defa bu konuyu, tabii bu gidişimizde orada da inşallah görüşme fırsatı buluruz, gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" dedi.

Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevden alındıTürkiye Varlık Fonu Başkanı görevden alındı