Erdoğan: Varlıkları yurt dışına kaçırma gayreti var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Muş İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Muş İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "IMF kapısında 3-5 cente muhtaç olan bir Türkiye vardı. Nereden nereye. 23 milyar doları 2013'te sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor." dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir." ifadelerini kullandı.

"Kimse kusura bakmasın, biz bu şantaja boyun eğmeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Eski Halkbank Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı Rıza Sarraf’ın tanık olduğu ABD’deki dava) Bu dava, 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halinden başka bir şey değildir. Ortada bir mahkeme yoktur. Sadece şantaj malzemesi üretme gayreti vardır. Kimse kusura bakmasın, biz bu şantaja boyun eğmeyiz." diye konuştu.