Erdoğan ve Kılıçdaroğlu son anket rakamlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ellerindeki son anket rakamlarını paylaştı. Erdoğan'a göre 'evet' yüzde 55-60 aralığında, Kılıçdaroğlu'na göre ise 'hayır' yüzde 53 civarında...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

16 Nisan referandumu için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ellerindeki anket rakamlarını açıkladı. 

Erdoğan, TRT canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Ben bu referandumda bir şey gördüm. Özellikle 'hayır' blokunda olanların önemli bir kampanya sürdürmediklerini gördüm. Kampanya sürdürmemeleri bu işe ne denli sahip olduklarının bir ifadesiydi. Bunlar hayır olayına pek inanmış değillerdi. Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi ‘evet’ istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de ‘evet’ lehinde gelebilir. ‘Evet’ lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oran, 55’in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Halk TV'de katıldığı canlı yayında referandum süreci ve anketlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, "En son gelen tahmin 53 civarında 'hayır' oyu olacağı yönünde bir tablo var. Bunun içinde gizli oy dediğimiz, 'Acaba bu düşüncemi açıklarsam yani 'hayır' dersem başıma bir şey gelir mi?' diyen kitle de var. Onların önemli bir kısmı zaten 'hayır'dan yana tavır takınıyor. Sandığa gidiş oranı ne kadar yüksek olursa 'evet' ile 'hayır' arasındaki fark 'hayır' lehine o kadar büyümüş olur" dedi.