Erdoğan'a Elazığ'dan seslendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu seçim mitingindeki konuşmasında Erdoğan'a "Millet diyor işsizlik var ama Recep Bey diyor ki işsizlik yok. Kim doğru söylüyor?" diye sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi millet mi doğruyu söylüyor, Recep Bey mi? Millet diyor (işsizlik var) ama Recep Bey diyor ki (işsizlik yok)" dedi.

Partisince Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, sözlerine 'Allah'ına kurban Elazığ' diye başlamak istediğini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine kızacağını belirterek, "Ama ne kadar kızarsa kızsın Allah'ına kurban Elazığ'ın" diye konuşmasına başladı.

Türkiye'nin 1987-2010 arası büyüme oranının yüzde 47 olduğunu, ancak bu dönemde Elazığ'ın büyüme oranının yüzde 4,5'ta kaldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, meydanda toplananlara "İşsizlik var mı?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "var" cevabını alınca, sözlerine şöyle devam etti:

"Millet diyor (işsizlik var) ama Recep bey diyor (Türkiye'de işsizlik yok). Sorunu çözmüş. 9 yıldır iktidardalar Allah aşkına 9 yıldır ne yaptılar biliyor musunuz? Bunların bir sloganı var meşhur 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün.' Peki bu Elazığ'ın günahı ne? Benim çocukluğum burada geçti, burada ticaret lisesinde okudum. Ama Recep Bey duymasın, bu kardeşiniz çalışkan birisiydi. Ticaret lisesini birincilikle bitirdi. Neden bunu söylüyorum, Elazığ'ın çayını, çorbasını içtik. Elbete ki birinci olacağız."

Zamanı yönetemeyen ülkeyi hiç yönetemez

Mitinge bir saat geç katıldığını, bunun nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Recep Bey, TOBB 66. Genel Kurulu'na bir saat geç geldi. Kürsüde de son sözüm şu oldu 'Zamanı iyi yönetemeyen ülkeyi hiç iyi yönetemez.' Onun için bir saat gecikme ile geldim kusura bakmayın. Güzel bir pankart var. Diyor ki (Recep Bey'in sözünü dinledik 3 çocuk yaptık, 4C'li olduk.) 4C nedir biliyorsunuz de mi? Tekel işçilerini biliyorsunuz, sıkıntılarını biliyorsunuz. 4C'lilere benim sözüm var. Türk-İş genel merkezi önünde söz verdim onlara. Halkın iktidarında ne 4C, ne 4B olacak. Halkın iktidarında herkes kadrolu devlet memuru olacak. 4C, 4B sorununu çözeceğiz. Ama bir de taşeron işçiler var. Sözleşme hakkı yok, sendikalı olma hakkı yok. Yani çağdaş köle. Çağdaş köleliği kabul etmeyeceğiz, onların da kadrosunu vereceğiz."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Batman ziyareti sırasında görme engelli vatandaşla konuşmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sağlık Bakanı Batman'a gitmiş, görme engelli bir taşeron işçisi de derdini anlatmak istemiş. Bereket versin Recep Bey değildi, diyecekti ki (ananı al da git.) Bu öyle dememiş. Bu demiş ki (Ben taşeron işçisiyim çalışıyorum, bana kadro verin.) Demiş ki (sen dua et, sana iş bulduk, hadi çekil oradan) demiş. Millete hizmet ediyoruz diye geldiler, millete zulüm yapıyorlar. Bu ülkede kardeşliğin barışın adresi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yurt sorunu kalmayacak

Gençlere iki çift lafı olduğunu, birincisinin askerliği 15 aydan 9 aya ve aşamalı olarak 6 aya indireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, " Gençler sözüm bitmedi, size daha başka bir sözüm daha var. Çocuklarımız üniversiteyi kazanırlar, anne babası gelir, bir süre sonra bir dert başlar. 'Bizim çocuğumuz, oğlumuz, kızımız nerede kalacak?' 2 yıl içinde halkın iktidarında yurt sorunu diye bir kavram olmayacak. Bütün gençlerimiz sıcak, soğuk suyu olan birer ikişer kişilik odalı yurtlarda kalacaklar" dedi.

Elazığ'ın bir turizm kenti olması gerektiğini, kaç yerde Harput gibi, Ulu Cami gibi eğri minareli cami olduğunu ve Arap Baba türbeleri gibi türbeler olduğunu soran Kılıçdaroğlu, bunlara rağmen kentin turizm kenti olmadığını kaydetti.

Sulanması gereken yerlere kanal açsın

Meydanda toplananlara, TBMM'de kürsüye çıkıp Elazığ'ın sorunlarından bahseden milletvekili duyup duymadıklarını sorması üzerine "hayır" cevabını alan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra duyacağız. Yeni arkadaşlarımız burada. Onlar size hizmet etmek istiyorlar, sizin için çalışmak istiyorlar. Elazığ'ın da Elazığlının da sorunlarını TBMM'de kürsüye çıkıp aslanlar gibi dile getirmek istiyorlar. Diyorlar ki, 'İstanbul projesini bıraksın, Kuzova'da, Uluova'da sulanması gereken yerler var, bari oraya kanal yapsın, kanalet yapsın kanalet'. Yapabilir mi? Niye yapamaz ben size söyleyeyim. Ben de biliyorum yapamaz. Çünkü rant yok ki. Kimi zengin edecek onda? Vatandaş zengin olacak. Onun için vatandaş değil, yandaş önemli."

Kendileriyle aynı dünya görüşünü paylaşmayan insanlara da saygı göstereceklerini, farklılıklara saygı duyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, onların da Türkiye'nin insanı olduğunu, onların da kardeşleri olduğunu söyledi.

Terör bitmeli, herkes evine alın teriyle kazandığı sıcak ekmeği götürmeli

Kılıçdaroğlu, Elazığ'da partisince düzenlenen mitingin ardından uçakla Erzincan'a hareket etmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığlıların derdine derman olmanın görevi olduğu belirterek, "Ben buranın çayını, suyunu içtim, ekmeğini yedim. Onlara hizmet etmek için yola çıktım. Elazığ'ı ayağa kaldıracağız. Parlamentoda Elazığ'ın sorunları dile getirilmiyor. Ama biz hem sorunları dile getireceğiz, hem çözüm üreteceğiz, hem gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "12 teröristin ölü ele geçirilmesinin ardından Diyarbakır'da kepenk kapatma eylemi oldu. CHP il başkanının da (Eğer kepenkler kapanırsa ben de seçim bürolarını kapatacağım) yönünde bir söz söylediğine dair söylenti oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Söylentiyle yanıt verilir mi arkadaşlar? Biz terörün bitmesini isteriz. Terör, can kaybı olmasın. Bu ülkede huzuru ve barışı sağlayalım diyoruz. Çıkış noktamız bu. Bunu her yerde söylüyoruz. Güneydoğu Anadolu ile ilgili olarak da bizim çözümlerimiz, projelerimiz belli. En sağlıklı, en tutarlı çözümleri yine yazan, üreten biziz. Bölgeye de gidiyoruz. Yurttaşlarımızla da görüşüyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. Sonuçta biz bir can kaybı olmasını istemeyiz. Terör bitmeli, herkes evine alın teriyle kazandığı sıcak ekmeği götürmeli."

Bu konularda ilginizi çekebilir