Erdoğan'dan cenaze yorumu

Başbakan Erdoğan, dün akşamki Berkin'nin cenazesindeki olaylarlar ilgili olarak, "Hani siz demokrattınız, özgürlükçüydünüz? Bunlar sahtekar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay- Çayyolu Metro Hattı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 2023 yılına hazırlamanın mücadelesini verdiklerini, çocuklarına 2053 hedefleri bırakmanın çabası içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"ODTÜ'de olduğu gibi biz çocuklarımızın eline molotofkokteyli vermiyoruz, biz çocuklarımızın eline taş, sopa vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline sapan, bilye vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline tablet bilgisayar veriyoruz, kalem veriyoruz, kitap veriyoruz, bizim farkımız bu. Bizi onlardan ayıran bu. Onun için milletimin bu oyunlarıagelmemesini hatırlatıyorum. Bu oyunları hep beraber bozalım diyorum.

İşte dün, İstanbul'da değişik yerlerde partimizin seçim koordinasyon merkezlerini yaktılar, yıktılar. Seçim araçlarını yaktılar. Hani siz demokrattınız, hani siz özgürlükçüydünüz? Bunlar sahtekar, sahtekar. Ne doğrusu ya ne dürüstü. Bunların demokratlıkla falan alakası yok. Bunlar sandığa inanmıyor ve geleceklerini de görüyorlar. 30 Mart'ı şimdiden görüyorlar. Gördükleri için de diyorlar ki artık kargaşa çıkartalım da acaba bu kargaşa ile netice alır mıyız? Ama alamayacaklar. 30 Mart'ta sandıkta gereken cevabı Ankaralı kardeşlerim de Türkiye'de yaşayan kardeşlerim de verecek."

Sadece Ankara'da yaşanan değişim ve dönüşümün başlı başına bir başarı hikayesi olduğunu belirten Erdoğan, "Nerede 1970'lerin 1980'lerin Ankara'sı, nerede bugünün Ankara'sı? Şu Ankara'nın bir havalimanı bile yoktu ya. İndiğinizi zaman modern bir havalimanına sahip miydiniz? Burası Ankara'ydı? Bu modern havalimanını Ankara'ya biz kazandırdık" dedi.

Havalimanından Ankara'ya uzanan Turgut Özal Bulvarı'nı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını anlatan Erdoğan, Kuzey Ankara yolundaki gecekonduların kentsel dönüşüm projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından yıkıldığını ve o bölgeye modern binalar inşa edildiğini vurguladı. "Bugün parklarıyla, yollarıyla, alt-üst geçitleriyle, raylı sistemiyle başkent unvanına, sıfatına yakışır bir görüntüye kavuştu" diyen Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve yüklenici firma mensuplarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.