Erdoğan'dan önemli 'Başika' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika kampına yapılan IŞİD saldırısı ile ilgili olarak "DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Subaylarımızın bu tür sızmalar karşısında hazırlıklı olduğu ortada"

Erdoğan, Hz Ali Camii’nden çıkarken Başika kampına yapılan IŞİD saldırısı ile ilgili soruyu şöyle cevapladı: 

"DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok.  Başika kampı ile ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızmalar, saldırılar karşısında hazırlıklı olduğu da ortada.

"Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"  

"Başika'nın yerini gösteren de Iraklı yetkililer" 

Irak yönetiminin Başika'daki Türk askerlerinin mevcudiyeti ile ilgili rahatsızlığının hatırlatılması üzerine de Erdoğan, "Başika'nın yerini gösteren de Iraklı yetkililer, Rusya ile Türkiye arasındaki sıkıntı başlayınca bu olumsuz gelişmeler başladı. Biz bütün işleri uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu anlayışla yapıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, bir başka soruya karşılık da Türkiye'nin Fırat'ın batısı konusundaki kararlılığının sürdüğünü söyleyerek, "Bu konudaki kararlılığımız neyse odur, aynı kararlılıkla adımlarımızı atarız" dedi.