Erdoğan'ın 3 saat konuşması bekleniyor

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede 3 dönem şartı etkisini gösterecek. Partiye yeni geçen Kurtulmuş, Soylu ve Can’ın yeni MKYK’ya girmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığa son kez aday olacağı AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi, bugün Ankara’da yapılıyor. Bin 490 delegenin katılacağı kongre tek adaylı ve tek listeli olacak. AK Parti Kongresi’nde partiye yeni geçen Kurtulmuş, Soylu ve Can’ın yeni MKYK’ya girmesi bekleniyor. 

Ankara Spor Salonu'ndaki kongresi saat 10.00'da başlayacak kongrede, yoklama ve açılışın ardından divan oluşturulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, isteğe bağlı olarak yurt dışından gelen konuklar konuşma yapacak.

Kongreye, aralarında başbakanların bulunduğu yaklaşık 80 yabancı konuğun katılması bekleniyor.

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde daha sonra Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililere seslenecek.
 
Büyük millet, büyük güç, hedef 2023

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ana konsepti "Büyük millet, büyük güç, hedef 2023" olarak belirlendi.

Büyük kongreye 30 bin partilinin katılması beklenirken, partililerin salon içi ve dışında kongreyi rahat bir şekilde takip edebilmeleri için teknik çalışmalar yapıldı.

Ankara Spor Salonu'nun dışı ve içi bu konsepte uygun şekilde donatılırken, salon süslemelerinde partinin kurumsal renklerinden olan mavi renk ağırlıklı olarak kullanıldı.

Salonun ortası delegeler için ayrılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın katılımcıları selamlaması için yerden 1,5 metre yükseklikte ve salonu çevreleyen bir de platform kuruldu.

Sahne tasarımında mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası kullanılırken, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, konuşmasını salonun tabanından 16 basamakla çıkılan bir sahnede yapacak.

Salonda hazırlanan 9 locadan 7'si yabancı konuklara, 2'si ise siyasi parti temsilcilerine ayrıldı.
 
Kongre salonunda "Engelleri Aşan Büyük Güç Hedef 2023" sloganıyla engelli vatandaşlar için de özel düzenlemeler yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir