Erdoğan'ın değil ABD'nin sabrı kalmadı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye konusunda AKP hükümetinin tutumunu eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin istikrarı ve bütünlüğünün vazgeçilmez hedef olması ve uluslararası müdahale için gerekçe oluşturanlara sonuna kadar karşı çıkılması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz'in batısında başlayan sözde değişim dalgasının, sonunda Suriye'yi bütünüyle etkisi altına alarak çok vahim bir noktaya getirdiğini savundu. Büyük Ortadoğu Projesi'nin tüm unsurlarının bir araya gelmekte olduğunu belirten Bahçeli, "yönetim ve rejim değişiklikleriyle başlayan sürecin, sınırların değişmesine kadar hız kesmeyeceğinin görüldüğünü" ifade etti.

Hükümetin "komşularla sıfır sorun" politikasının başarısız olduğunu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun son Suriye ziyaretinin öncesi ve sonrasında ortaya çıkan gelişmeler ve yapılan açıklamaların buna işaret ettiğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan, Suriye'ye yönelik 'sabrımız kalmadı' derken aslında ABD'nin kanaatlerini iletmekte, ancak aynı kararlılığı bölücü teröre ve himaye eden küstahlara karşı gösterememektedir. Suriye'de çıkması muhtemel iç savaşın, mezhep temelli çatışmaların ve etnik anlaşmazlığa dönüşebilecek gerilimlerin Türkiye'ye yansıması ve sirayet etmesi sıkıntılı, sancılı ve yakıcı sonuçların doğmasına meydan verecektir. Bu itibarla, Suriye'nin istikrarı ve bütünlüğü vazgeçilmez hedef olmalı ve uluslararası müdahale için gerekçe oluşturanlara sonuna kadar karşı çıkılmalı ve milletimiz uygulanacak politikalarla ilgili detaylı bilgilendirilmelidir. Huzura kavuşmamış, iç tansiyonu yüksek ve kaos ortamına düşmüş Suriye'nin, ülkemize ve bölgemize çok olumsuz etkileri olacağı ve dengeleri bütünüyle bozacağı şüphesizdir."

Başbakan Erdoğan ve partisini uyarmakta olduklarını, Türkiye'yi ateşe atacak bir yanlıştan uzaklaşmasını istediklerini ve ucuz kahramanlık gösterilerinin çok ağır bedellere yol açacağını düşündüklerini kaydeden Bahçeli, parti olarak Ortadoğu ülkelerindeki değişimin kendi iç dinamiklerinden güç alması gerektiğini vurguladıklarını, Suriye'nin demokratik istikrara ulaşarak kardeş kavgasının eşiğinden dönmesi, normalleşmesi, halkın beklenti ve taleplerine uygun hareket edilmesinin en büyük dilekleri olduğunu da belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir