Erdoğan'ın konuşma talebine ret

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 zirvesi için gideceği Almanya'da Türk vatandaşlarına hitap etmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gelecek hafta Almanya'nın Hamburg kentinde yapılacak G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, bu ülkede yaşayan Türklere hitap etmesi için yapılan talebin reddedileceğini açıkladı.

Türkiye'nin 7-8 Temmuz'daki G20 zirve programının dışında Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere hitap etmesi için dün resmen talepte bulunduğunu söyleyen Gabriel, Ankara'yı bu yönde bir istekte bulunulmaması yönünde daha önce uyardıklarını da kaydetti.

Hiçbir ülkenin iç sorunlarına ev sahipliği yapmak istemediklerini belirten Gabriel, "Sadece Türkiye değil, tüm AB üyesi olmayan ülkelere başka ülkelerin iç çatışmalarını Almanya'ya taşıyacak kampanya konuşmalarına izin vermeyeceğimizi bildirmeliyiz" dedi.

Alman Bakan, Erdoğan'ın Almanya'daki Türk büyükelçiliği ya da konsolosluklarından birinde konuşma düzenlemesinin ise Türkiye'yi ilgilendirdiği söyledi.

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü de, Erdoğan'ın G20 programı dışında konuşma yapma talebinin geri çevrileceğini bildirdi.