Ergenekon başsavcısı değişmedi

Kılıçdaroğlu, Öz'ün terfisiyle ilgili olarak "Başsavcı değişmedi, başsavcı Sayın Erdoğan'dır" değerlendirmesini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK Kararnamesi ile yapılan değişikliklere ilişkin, "Başsavcı değişmedi, başsavcı Sayın Erdoğan'dır. 'Ben bu davanın savcısıyım' demişti. Zekeriya Öz orada terfi ettirildi, yerine bir başka Zekeriya Öz getirilecek ne fark eder" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti Genel Merkezindeki seçim stratejileri ve sandık eğitimi konulu toplantıda Bir gazetecinin HSYK Kararnamesi ile yapılan görev değişikliklerine ilişkin "Soruşturma ile ilgili itirazlarınız söz konusuydu. Başsavcının değişmesiyle soruşturmada ya da iddianamede farklılık mı olacağını düşünüyorsunuz? Yoksa bunu nöbet değişimi olarak mı algılıyorsunuz" sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Savcının değişmediğini terfi ettirildiğini, savcılığın bir iddia makamı olduğunu bu mevkide bulunanların yansızlığını ve tarafsızlığını koruması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, O kişiler öyle mi? Hayır. Niçin hayır? Çünkü Yargıtayın kararı çıktı, 'Bunlar tarafsız değillerdir' diye. Tarafsız olmayan bir yargıç bu davayı götürürse ne yaparlarsa yapsınlar, üç tane Zekeriya Öz'ü alırlar, yedi tane Zekeriya Öz'ü getirirler ne fark eder?" dedi

Tabloyu tersine döndürme operasyonu

Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin "Terfi şeklindeki bu görevden el çektirme sizce bundan sonraki süreci nasıl etkiler, özellikle Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın önce gözaltına alınması, sonra tutuklanmasıyla izlenen süreçten bir rahatsızlık mı vardı?" sorusuna  "Bu, Hükümet'in dünya kamuoyunda oluşan olumsuz tabloyu tersine çevirmek için yaptığı bir operasyon" yanıtını verdi.

Yargının işine karışılıyor

Kemal Kılıçdaroğlu, "Nasıl oluyor da bir Başbakan çıkıp 'biz yargının işine karışmıyoruz' diyebiliyor. Doğrudan doğruya siz yargının işine karışıyorsunuz, yargıyla ilgili kararları siz alıyorsunuz. Zekeriya Öz'ü de siz görevden aldınız, terfi ettirdiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Biz yargının işine karışmıyoruz" şeklindeki sözlerinin de doğruyu yansıtmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı'nın, HSYK'nın Başkanı olduğunu belirtirken Siz eski siyasetçisiniz, kurt politikacı olabilirsiniz ama siz halka doğruları söylemiyorsunuz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir