Ergenekon davasının avukatı istifa etti

Tutuklu yargılanan Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, mahkemenin esas hakkındaki beyanların alınmasına getirdiği süre sınırlamasını eleştirerek, müvekkilinin avukatlığından istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül, müvekkilinin müdafilik görevinden istifa etti.
Ergül, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçesinde, heyetin sanıklar tarafından 328 kez reddedildiğini, davada 20 saat kesintisiz süren en uzun duruşmanın görüldüğünü, iddianamelerin toplamının 18 bin sayfa olduğunu ve en kalabalık heyetin bu mahkemede bulunduğunu belirtti.
Mahkemenin esas hakkındaki beyanların alınması için tanıdığı 1 ve 2 saatlik süreleri kabul etmediğini aktaran Ergül, dilekçesinde şunları kaydetti:
"Heyetinizi de vereceğiniz kararı da tanımıyorum. Savunmaya getirdiğiniz süre kısıtlaması açıkça kanunsuzdur, açıkça suçtur. Savunmaya süre getirdiğiniz halde, usul ve yasa gereğince savunma yapıyor görünmeyi kabullenmem suça ortaklık oluşturacaktır. Bu sebeple savunma yapmayacağım. Müvekkilim Sevgi Erenerol'un vekilliğinden istifa ediyorum."