Ergenekon duruşmasında izleyici olmayacak

Vali Mutlu, Pazartesi günkü Ergenekon karar duruşmasına izleyici alınmayacağını belirterek, Silivri'deki toplanmanın kanunsuz sayılacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ergenekon duruşmasıyla ilgili aldıkları önlemleri düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Vali Mutlu, Pazartesi günkü Ergenekon karar duruşmasına izleyici alınmayacağını belirterek, salona izleyici alınmayacağından Silivri'deki toplanmanın kanunsuz sayılacağını duyurdu. Vali Mutlu, sanık yakınlarının da duruşma salonuna alınmayacağını belirtti.

Vali Mutlu, İstanbul Valiliği'nde, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Artar ile basın toplantısı düzenledi.

"Ergenekon Davası"nın karar duruşmasına yönelik alınan önlemleri açıklayan Mutlu, "Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müdafileri vekilleri, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları alınacaktır. Mahkemenin talimatı doğrultusunda izleyici salona alınmaycaktır. Mahkemenin bu talimatları doğrultusunda jandarmamız gerekli olan tedbirleri mahkeme salonu ve çevresinde emniyet birimlerimizle birlikte planlanan usullere göre alacaktır" dedi.