Ergenekon Savcısı Öz terfi etti

HSYK Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı.Çolakkadı başsavcı olurken, Öz de başsavcı vekilliğine getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

HSYK Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı.

128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, basın mensuplarının soruları üzerine, böyle bir atama beklemediğini, kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Yeni yerlerine atanan hakim ve savcıların isimleri için tıklayın

Seçen başsavcıvekili

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Fikret Seçen, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre, HSYK'nın kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Fikret Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirildi.

Aynı kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz ile Ercan Şafak'ın ise görevlerini Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde sürdürecekleri öğrenildi.

Kararname ile özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak da İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına Osmaniye Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine Ankara Savcısı Harun Kodalak atandı.

Yeni yerlerine atanan hakim ve savcıların isimleri için tıklayın

Ergenekon'a bakamayacak

Zekeriya Öz terfi sonrası yetkilerini devredecek. Buna göre, Zekeriya Öz Ergenekon Davası'na bakamayacak. Öz'ün o görevi devam ettirebilmesi için ayrıca bir yetki kararnamesi çıkarılması gerekiyor. Öz; Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Ahmet Şık, Nedim Şener gibi gazetecilerin tutuklandığı 'Oda Tv' soruşturmasına da bakamayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir