Ergenekon'da sağlık nedeniyle tahliye sayısı 6'ya ulaştı

Prof. Dr. Erol Manisalı da sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle bugüne kadar 6 kişi tahliye edildi.

Soruşturma kapsamında çeşitli tarihlerde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır, Ayşe Asuman Özdemir, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve son olarak da bugün Prof. Dr. Erol Manisalı'nın sağlık sorunları nedeniyle tahliyelerine karar verildi.

İş adamı Kuddusi Okkır, 3 Temmuz 2008'de tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve 6 Temmuz'da aynı hastanede hayatını kaybetmişti.

Ayşe Asuman Özdemir de epilepsi ve siroz rahatsızlığı olduğu gerekçesiyle 17 Temmuz 2008'de tahliye edilmişti.

Ferit İlsever'in sağlık sorunları nedeniyle, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden 29 Ağustos 2008'de tahliyesine karar verilmişti.

Soruşturma kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur da 21 Eylül 2008'de tahliye edilmişti.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise rahatsızlığı nedeniyle, tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmış ve 6 Şubat 2009'da tahliyesine karar verilmişti.

Prof. Dr. Erol Manisalı da soruşturma kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklandıktan sonra cezaevinde rahatsızlanmış ve kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün ameliyat edilmişti.

Avukatının talebi üzerine mahkeme, Manisalı'nın sağlık durumu nedeniyle tahliyesini kararlaştırmıştı.