Ergenekon'da yeni dalga

Evinde arama kararı verilen eski Bakan Oktay, gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA/ANTALYA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile 4 avukat gözaltına alındı, 1 kişinin ise arandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının dün gece geç saatlerde gönderdiği talimat doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 12 adreste arama başlattı.

Oktay'ın Keçiören'deki evinde Cumhuriyet savcısının gözetiminde başlatılan arama, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Evden dizüstü bilgisayar ve yazıcı çıkarıldığı görüldü.

Aramanın tamamlanmasının ardından Oktay, polis ekipleri eşliğinde evden çıkarıldı. Oktay'ın evden çıkarılışı sırasında dışarıda bekleyen yakınları polis ekiplerine tepki göstererek, sloganı attılar. 

Oktay'ın Beysukent Angora Evleri'ndeki konutunda da arama başlatıldı. Polis otomobiliyle Angora Evleri'ndeki konutuna getirilen Oktay, eve girerken gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yaşamım boyunca demokrasi için mücadele ettim. Geçmişim çok parlak. Bu mücadele devam edecek. Yargı olaya el koydu, ona saygılı olacağım'' dedi.

Bu arada evinde ve bürosunda arama yapılan avukat Tülay Bekar'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Yazlıkta gözaltına alındı

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Cengiz, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı.

Mehmet Cengiz, sağlık raporu alınması için Antalya Adliyesine getirildi. Kelepçesiz olarak adliyeye getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz, çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine, ''Ergenekon'dan gözaltına alındım'' dedi.

Parti ve bürosunda arama

Cengiz'in Sıhhıye'deki bürosunda Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaklaşık bir saat önce arama başlatıldı. İşçi Partili bir grup, büronun önünde sloganlar attı.

İşçi Partisi yetkilileri, arama yapacak ekiplerin önce parti genel merkezine geldiklerini, burada avukat Mehmet Cengiz'e ait özel odanın bulunmadığına dair tutanak tuttuktan sonra ekiplerin partiden ayrıldığını ifade etti. Daha sonra ekiplerin Cengiz'in avukatlık bürosuna geçerek, burada arama başlattıkları belirtildi.

Gözaltında alınanlar İstanbul'a getiriliyor

Mehmet Cengiz, Antalya'da işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a getirildi.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile avukat Tülay Bekar'ın ise bu gece getirileceği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince, çeşitli semtlerde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan 3 avukatın, yapılan sağlık muayenelerinin ardından sorgularına başlandığı öğrenildi.

Bu kişilerinin üzerlerinde ve bulundukları ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, ele geçirilen çok sayıda evrak ve dokümanlar ile bilgisayarlar da inceleme altına alındı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan emekli Jandarma Albay C.B'nin de arandığı kaydedildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu iddia edilen bazı kişilere yönelik İstanbul, Ankara ve Antalya'da başta olmak üzere çeşitli illerde belirlenen adreslerde polis tarafından yapılan arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Atletizm federasyonu asbaşkanı Yıldırım gözaltına alındı

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde Hüseyin Yıldırım hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, soruşturma kapsamında çeşitli illerde toplam 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir