Ergenekon'da yeni gözaltılar

Soruşturması kapsamında Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 4 sivil kadın memur gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 4 sivil kadın memur gözaltına alındı.  Bir avukat ile iki albayın evinde de arama yapıldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten savcıların talimatı üzerine Ankara'da, askeri bir kurumda sivil memur olduğu öğrenilen Z.A, H.M ve İ.Ö'yü gözaltına aldı.  Zanlıların, Poyrazköy'de bulunan silahlarla ilgili olarak evlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur kadın da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

D.B. hakkında ''emre itaatsizlikte ısrar'', ''müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma'', ''madde-i mahsusa tayin suretiyle amire hakaret etme'' suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Öte yandan, Terörle Mücadele ekiplerinin, albay M.N. ve D.S'nin Çankaya'daki evlerinde avukat S.Ö'nün ise hem evinde hem de bürosunda arama yaptıkları belirtildi.

Erol Manisalı tahliye edildi

İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Erol Manisalı'nın sağlık gerekçesiyle tahliyesine karar verdi.

Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Manisalı bugün ameliyat edilmişti.

Manisalı'nın asistanı Levent Dölek, ''Hocamız, saat 12.00'de ameliyattan çıktı. Sağlık durumu iyi. Sol göğsündeki kanserli kitle alındı'' açıklamasında bulunmuştu.