Erkeklerin tercihi kabak çekirdeği

50 yaş üstü erkekler kabak çekirdeğine yöneliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kabak çekirdeği son dönemde giderek daha geniş ilgiyle tüketiliyor. Papağan Kuruyemiş'in satış verilerine göre kabak çekirdeği tüketimi bu yılın ilk üç ayına göre, yılın ikinci üç ayında yani Nisan-Mayıs-Haziran döneminde %26 artış gösterdi. Kabak çekirdeğinin yaz aylarında ulaştığı tüketim yüksekliği sonbahar aylarında da kendini koruyor.

Kabak çekirdeğinin yaz aylarında artış göstermesi, yazın genel olarak artan kuruyemiş tüketimi ile uyumlu olarak değerlendirilebilir ancak kabak çekirdeğinin tüketici profili ilgi çekici.

Erkekler alıyor

Papağan Kuruyemiş'in ürün sunduğu Türkiye'deki ulusal ve yerel 10 organize market ile bayi kanalındaki tüketim verilerinden yola çıkarak derlediği bilgilere göre kabak çekirdeği satın alanların %56.8'i yani çoğu erkek.

Orta ve ileri yaşlarda daha çok tercih ediliyor

Yaş kategorisine bakıldığında ise en çok satın alanların 35 yaş üstü kategorisinde yer aldığı görülüyor. Tüketimin %76,2'si 35 yaşın üstünde bulunanlarca gerçekleştiriliyor. Burada da şöyle bir dağılım söz konusu: Kabak çekirdeği satın alanların %42,7'si 35-49 yaş grubunda, %33.5'i de 50 yaş üstü tüketici grubunda yer alıyor.

Neden kabak çekirdeği?

Kabak çekirdeği, özellikle magnezyum açısından oldukça zengin. Bol miktarda çinko, demir ve E vitamini içeriyor. Kabak çekirdeğinin bu özellikleriyle erkeklerdeki prostat büyümesini yavaşlattığı ve büyümeye bağlı belirtileri hafiflettiği düşünülüyor.

Doktor ve diyetisyen tavsiyeleri etkili

Uzmanlara göre prostat büyümesi, genellikle 40'li yaşlardan itibaren sıkıntı vermeye başlayabiliyor. 60'lı yaşlardaki erkeklerin yarısından fazlasında, 70'li yaşlarda ise %90'ında prostat büyümesi nedeniyle yaşam kalitesinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Pek çok uzman ve diyetisyenin, kabak çekirdeğinin bu yöndeki sağlık sorununa iyi geldiğini dile getirmesi, özellikle ileri yaşlardaki erkeklerin kabak çekirdeğine olan yönelimini arttırıyor. Papağan Kuruyemiş satış ekibinin sahadan edindiği bilgiler de, kabak çekirdeği satın alan ileri yaştaki erkek tüketicilerin bu ürünü söz konusu nedenlerle tükettiği yönünde. 

Bu konularda ilginizi çekebilir