”Erkeksen benimle uğraş”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakan, yiğitsen seni istediğin Tv kanalında, konuşmaya davet ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'dan sesleniyorum sayın Başbakan; yiğitsen, güçlüysen, kaçmıyorsan seni istediğin Tv kanalında, istediğin gazetecilerle konuşmaya davet ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığınca Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın 'bitaraf olanı bertaraf edeceğiz' dediğini, bir Bakanının ise 'hayır diyenin aklından şüphe ederim' ifadesini kullandığını, kendilerinin ise korku toplumuna son vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

"İstanbul'dan sesleniyorum sayın Başbakan; yiğitsen, güçlüysen, kaçmıyorsan seni istediğin Tv kanalında, istediğin gazetecilerle konuşmaya davet ediyorum. Üstelik sadece Anayasayı konuşacağız ama Başbakan buna 'evet' der mi? Demez. Sayın Başbakan ister ki kendisine çanak soru soran gazeteci olsun, kendi Tv kanalı olsun, 'orada bana soru sorsunlar, bende onlara cevap vereyim.' Ben gazeteci sınırlaması getirmiyorum, Tv kanalı sınırlaması getirmiyorum, istediğin Tv kanalı olsun. Hatta Deniz Fenerinden beslenen Kanal 7'de olsun, ona da razıyım."

Başbakan Erdoğan'ın, mitinglerinde İsmet İnönü'ye ve CHP'nin tarihine sataştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sen önce tarih öğren, tarihi bil, dersini çalış ama sen bırak geçmişi erkeksen benimle uğraş çık karşıma. Konuşalım seninle" dedi.

"Türbanı da biz özgür kılacağız"

Barışı ve hoşgörüyü sağlayacaklarını, kardeş kavgasını, terörü sona erdireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan siz türbanı da engellediniz. Söz veriyorum türbanı da biz özgür kılacağız. Görecek sayın Başbakan. O yapmadı, biz yapacağız. Sayın Başbakan gibi söz verip, sözün arkasında durmayan insan değiliz. Benim adım Recep değil, adım Kemal. Halkın Kemali'yim ben. Sözümün arkasında duracağım. İnanç sömürüsüne de son vereceğiz. AK Partinin elinden bütün kozları alacağız. Özgür bir ülke, mutlu, üreten Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Toplumda sevgiyi egemen kılacağız. Sevgisiz toplum olmaz. Bunlar halka hizmet için geldiler, şimdi halka hükmediyorlar. Siz telefonlarınızın dinlenmediğinizden emin misiniz? Telefonlarınız dinleniyor değil mi? Buna 'demokrasi' diyorlar. Özgürlüğü getireceğiz, dinleme saltanatına son vereceğiz. AK Parti'nin maskesini indirmek, yöneticilerin maskesini indirmek boynumun borcudur. Bunu yapacağım. Emin olun Bütün mücadelemiz halk için olacak. Mutlu bir ülke için çalışacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir