Ermenek'te 2 madenci toprağa verildi

Ermenek'te madende mahsur kalan 18 işçiden cansız bedenlerine ulaşılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı için, Aşağıçağlar Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Madenciler toprağa verilirken, günlerdir umutla bekleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçinin kimlikleri belirlendi. 

Ocakta mahsur kalan 18 işçinin yakınları ile çıkarılan 2 işçinin cesetlerinden alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Yapılan DNA testinde, cesetlerin Ermenek'e bağlı Aşağı Çağlar köyünden Kerim Haznedar (32) ve İsa Gözbaşı (23) olduğu tespit edildi. 

66-007.jpg

"Orada gözüm gibi baktım burada zehrin içine gönderdim"

İsa Gözbaşı'nı 1 yaşındayken evlatlık alan Nazmiye ve Ali Gözbaşı çiftinin, acı haberi duyduktan sonra söylediği sözler, tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Anne Gözbaşı, "Oğlum uyuduğunda sobayı yaktıktan sonra kömür zehirler mi, üstü açılır mı diye sürekli yanına gider kontrol ederdim. Orada gözüm gibi baktım burada zehrin içine gönderdim" diyerek gözyaşı dökmüştü. 

Cansız bedenine ulaşılan diğer işçi Kerim Haznedar da kardeşi Ali Haznedar ile ocakta mahsur kalmıştı.   

Cenaze töreni düzenlendi

Ermenek'te madende mahsur kalan 18 işçiden cansız bedenlerine ulaşılan Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı için, Aşağıçağlar Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi.

99-008.jpg Cenaze töreni öncesi İsa Gözbaşı'nın yakınları sinir krizi geçirerek, maden işçisinin mezarına girdi.Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Bakan Yıldız, maden işçilerinin tabutlarını omzunda taşıdı.
   

Bu konularda ilginizi çekebilir