Erzincan'da Ergenekon'dan 3 gözaltı

İki astsubay ile Erzincan Avcılar Derneği Başkanı gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ERZİNCAN - Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında,  2 astsubay ile Erzincan Avcılar Derneği Başkanı Y.B'nin gözaltına alındığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Erzurum Özel Yetkili Savcılığı'nca yürütülen soruşturmayla, Erzincan'da av malzemeleri ve bayiliği yapan Avcılar Derneği Başkanı Y.B, gözaltına alındı.
Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcıları tarafından daha sonra Yaylabaşı Beldesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanı Astsubay M.Y'nin ofisi ve evinde arama yapıldığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
M.Y'nin gözaltına alındığı saatlerde, Erzurum'dan gelen Özel Yetkili Savcı Osman Şanal'ın da 3. Ordu Karargahı İstihbarat Şubesi'nde görevli Astsubay A.S'nin evinde Merkez Komutanlığı'ndan görevlilerin de katılımıyla arama yaptığı öğrenildi.
Özel Yetkili Savcı Şanal'ın, Erzurum Özel Yetkili 2. ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkardığı astsubay A.S'nin ofisinde arama yapmasına, Genelkurmay Başkanlığının onayı olmadığı için izin verilmediği, Şanal'ın da durumu tutanakla belgelendirerek ayrıldığı öğrenildi.
Gözaltına alınan astsubaylar M.Y. ile A.S'nin Merkez Komutanlığı'na, Avcılar Derneği Başkanı Y.B'nin ise Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir