Esad füze attı, patriot uyudu!

Türkiye’nin olası saldırılara karşı NATO’dan istediği ve sınırdaki 3 kentte konuşlanmış Patriot bataryalarının hiçbiri, Suriye’den atılan füzeyi tespit edemedi. Şimdi gündemde ‘Türkiye’nin uzun menzilli füzelere karşı korunması yeterli mi?’ sorusu var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Suriye sınırına yakın boş alanda önceki gece meydana gelen şiddetli patlamanın nedeninin, Suriye’den atılan uzun menzilli füze olduğu ortaya çıktı. Hürriyet’in aldığı bilgiye göre, Reyhanlı’ya düşen füze, Suriye’de rejimin en güçlü olduğu, Akdeniz’e kıyısı bulunan Lübnan sınırına yakın Tartus’tan fırlatıldı. Reyhanlı’da 4’üncü Hudut Bölüğü’nün 200 metre açığına düşen, askeri alanda maddi hasara yol açan ve düştüğü yerde 7 metre derinliğinde çukurun açılmasına neden olan füzenin, taktik balistik füze olduğu anlaşıldı. Suriye’nin elinde uzun menzilli SCUD füzeleri bulunuyor. Reyhanlı’ya düşen füzenin de SCUD olduğu tahmin edilirken, niteliğiyle ilgili çalşmalar sürdürülüyor.

Kapsama alanı dışında

Reyhanlı’ya yaklaşık 200 kilometreden fırlatılan füzeyi, Suriye’den olası füze saldırısına karşı Türkiye’nin NATO’dan istediği ve sınırda 3 kentte konuşlanmış Patriot bataryalarından hiçbiri tespit edip yakalayamadı. Gazetecilerin “Genelkurmay açıklamasında da belirtilen füzeye karşı Patriot’lar neden devreye girmedi?” sorusuna yetkililer, “Füze, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te konuşlu Patriot füzesavarları radar kapsama alanları dışında kalan bir bölgeye düşmüş” yanıtını verdi.