Esenyurt'a yeni meydan ve katlı alt geçit kavşağı yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - Esenyurt'ta 20 bin metrekarelik meydan ile katlı alt geçit kavşak inşaatı çalışmasının 29 Ağustos Perşembe günü başlayacağı bildirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nı trafikten arındırmaya yönelik projede, ilk defa uygulanacak yöntemle iki katlı alt geçit yapılacak. 

İnşaat çalışmaları tamamlandığında Esenyurt, 20 bin metrekare yayalaştırılmış alana sahip olacak. Yer altına alınan trafikte ise hiçbir aracın yolu kesişmeyecek. İnşaat, 29 Ağustos Perşembe günü saat 00.00 başlayacak. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar kapsamında 1. Etap kavşak düzenlemesi ile Doğan Araslı Bulvarında Bahçeşehir yönünde 3 şerit olan araç trafiğinin 2 şeridi ve Balıklı Yolu Caddesi, 120 gün süreyle araç trafiğine kapatılacak.

Doğan Araslı Bulvarı'nda Avcılar yönünde ise 3 şeritten 1'i,  Bahçeşehir istikametine yönlendirilerek gidiş-geliş 3 şerit olan araç trafiği ise 2 şerit olarak hizmet verecek. Alt geçit ve kavşak düzenlemesi, 120 gün sürecek.